Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden

Deze voorwaarden zijn van toepassing op elke verrichting van diensten bij Maasland Hand Carwash ten behoeve van Klanten. Afwijking van deze voorwaarden geldt alleen indien door Maasland Hand Carwash schriftelijk bevestigd.

Uitleg:

In deze Algemene Voorwaarden wordt Begerepen onder:

– Maasland Hand Carwash en Kempisch Hand Carwash : onderneming of deel van onderneming welke zich bedrijfsmatig bezighoudt met dienstverlening op het gebied van reiniging van motorvoertuigen.
– Klant: degene die gebruik maakt van de diensten van Maasland Hand Carwash.

1. Uitleg gebruik

Klant dient zich voorafgaand aan het gebruik van Maasland Hand Carwash te informeren over het juiste gebruik ervan.

2. Gebruiksaanwijzing

Klant dient zich te houden aan de instructies op de instructieborden en bijbehorende lichtsignalen en dient de aanwijzingen op te volgen die door een medewerker van Maasland Hand Carwash mondeling of door gebaren worden gegeven.

3. Geschiktheid van het voertuig; bijzonderheden

Het voertuig van Klant is alleen geschikt voor Maasland Hand Carwash en als het voldoet aan lichtsignalen en dient de aanwijzingen op te volgen die door een medewerker van het Maasland Hand Carwash mondeling of door gebaren worden gegeven.

Het voertuig van klant is alleen geschikt voor Maasland Hand Carwash als het voldoet aan de volgende eisen:

– het voertuig moet vier wielen hebben en een dichte carrosserie; slechts indien uitdrukkelijk door Maasland Hand Carwash is aangegeven dat Maasland Hand Carwash tevens geschikt is voor bijvoorbeeld gebruik door voertuigen met meer of minder dan vier wielen kan van het voorgaande worden afgeweken.

– de op Maasland Hand Carwash aangegeven maximum-afmetingen (Hoogte Breedte Lengte) mogen niet worden overschreden. (Mocht in voorkomend geval op een Maasland Hand Carwash de geschikte afmeting ontbreken, dan geldt dat de wettelijke maximale hoogte van de truck niet mag worden overschreden.)

– het voertuig mag geen loszittende en/of uitstekende onderdelen hebben die door de (vracht) autowasinstallatie losgerukt kunnen worden. Onderdelen die los kunnen zitten en/of uitsteken zijn o.a. antennes, spiegels, sierstrips, stootlijsten, bumpers, spoilers, schijnwerpers, ruiten- en koplampwissers; ook niet- originele onderdelen of wijzigingen van de carrosserie kunnen los zitten. Door slijtage, kleine schaden, ouderdom etc. kunnen onderdelen die vast lijken te zitten toch loszitten.

Klant dient zelf na te gaan of diens voertuig geschikt is en dient in geval van twijfel een medewerker van Maasland Hand Carwash om advies te vragen. Klant dient bijzonderheden voorafgaand aan Maasland Hand Carwash bij een medewerker van Maasland Hand Carwash te melden.

4. Wasresultaat

Bij extreme vervuiling is het Maasland Hand Carwash gerechtigd meerkosten in rekening te brengen. Bij een normaal vervuilde auto mag klant verwachten dat het in water oplosbaar vuil wordt verwijderd. Er wordt een voorbehoud gemaakt ten aanzien van de mogelijkheid bepaalde vervuiling te verwijderen. Klant kan er niet op rekenen dat vet, teer, krassen etc. worden verwijderd.

5. Klachten

In geval van een klacht of indien het wasresultaat niet is zoals klant (gezien het bovenstaande) redelijkerwijs mocht verwachten, dient cliënt een medewerker van Maasland Hand Carwash aan te spreken, zonder het voertuig in de rij voor de autowasinstallatie te plaatsen. Wordt de klacht aangaande het wasresultaat door Maasland Hand Carwash en Kempisch Hand Carwash gegrond verklaard, dan heeft klant recht op éénmaal opnieuw wassen volgens het door Maasland Hand Carwash te kiezen programma.

6. Schade

Maasland Hand Carwash is aansprakelijk voor schade die ontstaat door fouten van haar medewerkers, gebruik van ongeschikte (was)middelen of gebreken van de installatie. Er geldt echter een maximum van € 1.500,-, behoudens opzet of grove schuld. Klant is aansprakelijk voor schade bij zichzelf, bij Maasland Hand Carwash of bij andere gebruikers, ontstaan doordat klant de instructies niet opvolgt of een ongeschikt voertuig laat wassen. In geval van overmacht is Maasland Hand Carwash niet aansprakelijk voor (in)directe schade. Onder overmacht wordt ten minste (maar niet uitputtend) verstaan: schade t.g.v. het gegeven dat een klant instructies niet opvolgt en/ of de installatie onjuist gebruikt of een ongeschikt voertuig laat wassen, onder verwijzing van artikel 1, 2 en 3.

Schade, waarvoor klant meent dat Maasland Hand Carwash aansprakelijk is, dienen voor het verlaten van het bedrijfsterrein. Maasland Hand Carwash honoreert bij vermeende aansprakelijkheid van Maasland Hand Carwash geen verzoeken tot vergoeding van reparaties en herstellingen die zijn uitgevoerd door een derde, voor zover deze werkzaamheden zijn verricht zonder overleg en uitdrukkelijke goedkeuring vooraf van Maasland Hand Carwash . Indien klant van mening is dat Maasland Hand Carwash aansprakelijk is, kan hij zich (na zich eerst tot Maasland Hand Carwash te hebben gericht) -desgewenst- tot het zeteladres van Maasland Hand Carwash wenden (Rijksweg 199/ 201, 3630 MAASMECHELEN), met het verzoek om een lijst te overleggen met schade experts die zich over de kwestie kunnen buigen. Partijen kunnen vervolgens, op kosten van ongelijk, aan een der experts een oordeel vragen over de oorzaak van het vermeende schadebeeld en over de vermeende aansprakelijkheid van Maasland Hand Carwash. Partijen volgen de conclusie uit deze schaderapportage op, tenzij de meest gerede partij binnen twee maanden -op eigen kosten- een contra expertise heeft laten uitvoeren, dat de conclusies uit het eerdere expertise rapport (grotendeels) niet onderschrijft. In dat geval zal er -wederom op kosten van ongelijk- een derde rapport worden opgesteld, door een expert die de beiden experts samen hebben aangewezen. Dit rapport zal bindend zijn, tenzij de meest gerede partij binnen twee maanden na overlegging van het derde rapport naar de rechter is gegaan, om daar een oordeel over de vermeende aansprakelijkheid van Maasland Hand Carwash te vragen.

7. Weigeren van klanten

Het Maasland Hand Carwash kunnen een klant weigeren als diens voertuig voor Maasland Hand Carwash ongeschikt is of als daarvoor een andere redelijke grond bestaat.

8. Waarde volle spullen

– Maasland Hand Carwash is niet aansprakelijke voor de melding van schade als de klant de wasruimte verlaat en hierna de schade doorgeeft.

– Maasland Hand Carwash is niet aansprakelijke voor kwijtraken van uw waarde volle spullen in je voertuig indien u de sleutel van je auto aan de werknemer van de Maasland Hand Carwash overhandigt.
– De klant is verplicht om zorg te dragen voor zijn eigen spullen in zijn voertuig voordat de sleutel aan de werknemer wordt overhandigt.

9. Ophalen van de auto’s

– Maasland Hand Carwash is niet aansprakelijke voor de schade van uw auto die wordt opgehaald bij de klant naar de carwash voor wasbeurt en tijdens terug bezorgen van uw auto.